Nieuwsuur

NPO 2

NPO 2 

15 Augustus 2019

 22:00 - 22:35

Het nieuws en sportnieuws met achtergronden, duiding en analyse.
Met in deze uitzending:

* De staat van de Nederlandse economie
De economie groeit volgend jaar met 1,4 procent, 0,4 procent minder dan in 2019. De werkloosheid bereikt dit jaar zijn laagste punt, en dat blijft nog wel even zo. De koopkracht ontwikkelt zich positief door de stijging van de lonen en in iets mindere mate door beleidsmaatregelen. Dat blijkt uit de augustusraming 2020 van het Centraal Planbureau, altijd belangrijk voor de besluitvorming over de begroting 2020.
In de studio econoom Mathijs Bouman en politiek duider Arjan Noorlander over de staat van de economie en de eventuele maatregelen die het kabinet gaat nemen ten aanzien van de nieuwe begroting in september.

* Turkije zet illegale Syriërs massaal uit
Ze werden lang getolereerd, de Syrische migranten die zonder papieren en formele toestemming naar Turkije waren gekomen. Maar met bijna een miljoen Syriërs in Istanbul alleen al, is de staat nu in actie gekomen. Afgelopen week zijn naar schatting 15.000 illegale Syriërs opgepakt en de grens over gezet. Voor een deel zijn ze zelfs naar Idlib gestuurd, waar nog altijd gestreden wordt. Correspondent Lucas Waagmeester doet verslag.

* Sport:
Voetbal :Feyenoord,PSV en AZ in de Europa League.
Opslaan

Over dit programma

Titel

Nieuwsuur

Aflevering

220

Seizoen

2019

Premiere

2019

Presentator

Eelco Bosch van Rosenthal

Zender

NPO 2

Omroep

NOS/NTR

Genre

Nieuws/Actualiteiten

Land

NL

Ondertiteling

Ja

Kijk via on demand

NPO Start

NPO Start

Kijk