Pauw & Jinek: De verkiezingen

NPO 1

NPO 1 

15 Maart 2019

 23:00 - 00:10

Eva Jinek en Jeroen Pauw praten met de belangrijkste politici, politiek commentatoren, prominenten en de belangrijkste gasten uit het nieuws over de komende verkiezingsstrijd. Verslaggever Jaïr Ferwerda gaat mee op campagne in het land.
Met in deze uitzending:

* Premier Mark Rutte over zijn rol tijdens deze Provinciale Statenverkiezingen
Mark Rutte, onze minister-president, schuift vanavond aan. We praten met hem over de verkiezingscampagne waar we middenin zitten en welke rol hij daarin vervult als premier. Ook hebben we het met hem over de beslissingen van het kabinet rondom het klimaatakkoord. De Tweede Kamer reageerde er gisteravond op. Hoe gaan we nu verder?

* Xander van der Wulp is de politieke sidekick van vanavond
De onderwijsstaking op het Malieveld, de klimaatmaatregelen die deze week werden aangekondigd en de verkiezingscampagnes die inmiddels goed op stoom zijn. We hebben heel wat te bespreken met de aanwezige politici vanavond. Politiek verslaggever Xander van der Wulp schuift aan voor de nodige politieke duiding.

* Dries Roelvink treedt op met zijn nieuwe lied ‘Mijn mooie Nederland’
Dries Roelvink heeft samen met het Metropole Orkest een nieuw lied gemaakt. Het heet ‘Mijn mooie Nederland’ en is net als ‘15 miljoen mensen’ uit 1996 een ode aan ons kikkerlandje. Roelvink vertelt aan tafel waarom hij het lied maakte en stapt ook nog even het podium op.

*Sybrand Buma en Jesse Klaver gaan met elkaar in gesprek over de klimaatregelen en de massale onderwijsstaking van vandaag op het Malieveld in Den Haag.

* Jan Jaap van der Wal
Zoals elke avond krijgt een cabaretier het laatste woord en vanavond is dat Jan Jaap van der Wal. Hij stopt de kijker in met een verhaaltje voor het slapen gaan. Voor dat slotstuk haalt hij inspiratie uit de woorden van de politici aan tafel.
Opslaan

Over dit programma

Titel

Pauw & Jinek: De verkiezingen

Aflevering

5 van 7

Premiere

2019

Zender

NPO 1

Omroep

BNNVARA/KRO-NCRV

Genre

Informatief

Land

NL

Resolutie

1080i

Kijk nu via on demand

NPO Start

NPO Start

Kijk nu