Pauw & Jinek: De verkiezingen

NPO 1

NPO 1 

14 Maart 2019

 23:00 - 00:10

Eva Jinek en Jeroen Pauw praten met de belangrijkste politici, politiek commentatoren, prominenten en de belangrijkste gasten uit het nieuws over de komende verkiezingsstrijd. Verslaggever Jaïr Ferwerda gaat mee op campagne in het land.
Met in deze uitzending:

* Te gast: Minister van Justitie en Veiligheid Ferd Grapperhaus, burgemeester van Breda Paul Depla en politiechef Eenheid Zeeland West- Brabant Hanneke Ekelmans over de drugshandel in Brabant.
Jaarlijks worden er met drugs miljarden euro’s verdiend in het zuiden van het land. De productie van én de handel in drugs is hier zelfs zó groot dat Noord-Brabant zich met recht de drugsschuur van Europa mag noemen. Het is een probleem dat hier hoog op de agenda staat tijdens de Provinciale Statenverkiezingen. Ook gedupeerden komen aan het woord.

*Joost Vullings over het laatste politieke nieuws. De campagne voor de Provinciale Statenverkiezingen is in volle gang. Hoe doen Forum van Democratie en Partij van de Arbeid het in de peilingen? En wat kunnen we verwachten van het klimaatdebat vanavond?

* Martijn Koning. Elke uitzending krijgt een cabaretier het laatste woord, en vanavond is dat Martijn Koning. In Veghel behandelt hij opvallend nieuws uit de campagne en in zijn slotstuk spaart hij de gasten aan tafel niet
el niet.
Opslaan

Over dit programma

Titel

Pauw & Jinek: De verkiezingen

Aflevering

4 van 7

Premiere

2019

Zender

NPO 1

Omroep

BNNVARA/KRO-NCRV

Genre

Informatief

Land

NL

Resolutie

1080i

Kijk nu via on demand

NPO Start

NPO Start

Kijk nu