Podium Witteman

NPO 2

NPO 2 

13 Januari 2019

 18:10 - 19:20

Muziekprogramma met presentator Paul Witteman, huispianist Mike Boddé en klassiekemuziekkenner Floris Kortie dat een podium biedt aan ensembles en solisten en hun bijzondere verhalen, met veel ruimte voor jong talent en live optredens van topmusici. Het programma overschrijdt de grenzen van de klassieke muziek naar pop-, jazz- en wereldmuziek. Live uitgezonden vanuit de studio van De Hallen in Amsterdam-West.
Met in deze uitzending:
* De Amerikaanse tenor Frederick Ballentine is een van de gastzangers in een productie van de opera Porgy and Bess van de gebroeders George en Ira Gershwin bij De Nationale Opera. Deze opera gaat over het harde leven van een zwarte straatmuzikant en bevat een unieke mix van jazz en klassieke muziek. Hij zingt Ballentine 'It ain't Necessarily So'.

* Acteur Porgy Franssen is te gast, samen met zijn zus, harpiste en zangeres Bess Franssen. Broer en zus groeiden op in een muzikaal gezin met veertien broers en zussen. Moeder Franssen was zangpedagoog en trad regelmatig op met haar kinderen. In de uitzending vertelt Porgy over zijn liefde voor muziek.

* In 'Pauls Jonge Helden' deze keer de 16-jarige pianist Nikola Meeuwsen. Nikola studeert aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag en gaat elke maand naar de beroemde pianoschool in Imola in Italië om les te krijgen van meesterpianist Enrico Pace.
Opslaan

Over dit programma

Titel

Podium Witteman

Aflevering

2

Premiere

2019

Presentator

Paul Witteman

Zender

NPO 2

Omroep

NTR

Genre

Muziek

Land

NL

Resolutie

1080i

Kijk nu via on demand

NPO Start

NPO Start

Kijk nu