Radar

NPO 1

NPO 1 

11 Februari 2019

 20:35 - 21:20

Multimediaal consumentenplatform met Antoinette Hertsenberg. Het programma signaleert misstanden op alle gebieden waar de consument mee te maken heeft. 'Radar' stelt consumentenproblemen aan de kaak, maar probeert bedrijven en instanties ook te bewegen tot een oplossing te komen.
Met in deze uitzending:
* Al anderhalf jaar ben je druk bezig met het regelen van de papieren en de plannen voor het bouwen van je eigen huis. De kavel heb je uitgekozen, maar je wacht nog op de gegevens van externe partijen. Daarna kun je akkoord gaan met de intentieovereenkomst. Dan opeens verhoogt de gemeente de kavelprijs en moet je bijna twee keer meer betalen voor het stuk grond. Dit is waar een grote groep mensen van project Oosterwold in Flevoland nu mee te maken heeft. Sommigen hebben zelfs al hun huidige woning verkocht. Is de gemeente bereid de regels te versoepelen?

* Een lerares krijgt in 2013 tijdens haar werk een zware plaat op haar hoofd. De school erkent schuld. De gevolgen zijn groot, want ze is na het ongeluk niet meer in staat om te werken en ze wordt uiteindelijk ontslagen. Haar inkomen keldert. Ze is afgekeurd en krijgt een WIA-uitkering. Ze schakelt meteen na het ongeval haar rechtsbijstandverzekering in. Dik vijf jaar verder en ze is nog aan het strijden voor een schadevergoeding. Waarom duurt het zo lang, terwijl de schuldvraag duidelijk is en de school ook alle schuld erkent? 'Radar' zoekt het uit.
Opslaan

Over dit programma

Titel

Radar

Aflevering

6

Premiere

2019

Zender

NPO 1

Omroep

AVROTROS

Genre

Informatief

Land

NL

Resolutie

1080i

Kijk via on demand

NPO Start

NPO Start

Kijk