Spy in the wild

NPO 2

NPO 2 

11 September 2019

 17:45 - 18:50

h
Een team van levensechte cameradieren gaat undercover om liefde, intelligentie, vriendschappen en ondeugend gedrag te filmen bij een aantal bijzondere dieren.
De robotdieren hebben opnieuw een bijzondere missie waarbij ze ontdekken hoe vriendschappen een belangrijk deel uitmaken van dierengemeenschappen. Een robot die lijkt op een wolvenjong sluit zich aan bij een roedel poolwolven. Een echt wolvenjong kan daar alleen overleven als hij vriendschappen kan sluiten in een van de meest onherbergzame omgevingen ter wereld. Het robotjong wordt ingewijd in de roedel door een vrouwtjeswolf die hem met haar eigen geur markeert.

Een robot die lijkt op een knobbelzwijn ontmoet een paar echte knobbelzwijnen en ontdekt dat ze een bijzondere band hebben met mangoesten. Hij maakt zelfs kennis met de persoonlijke verzorgingsservice van de mangoesten die elk hoekje en gaatje nauwkeurig onderzoeken.

Een robot die lijkt op een nijlpaard komt oog in oog te staan met een boos nijlpaard en ontdekt vervolgens dat de dieren onder water aanpappen met huidartsen waar een (vis)luchtje aan zit.

Een robot die lijkt op een cobra ontmoet de echte stokstaartjesbende en wordt al snel met vereende krachten weggewerkt.

Een robot die lijkt op een krokodil die kan lopen en zwemmen vindt het nest van een echte krokodil en onthult de bijzondere band die deze dieren hebben met de Kaapse griel. Dit vogeltje is niet alleen opgewassen tegen de krokodillen, maar werkt zelfs met ze samen in een soort buurtwacht tegen de plunderende Pacifische varanen.
Opslaan

Over dit programma

Titel

Spy in the wild

Aflevering

3 - Vriendschap

Seizoen

1

Premiere

2017

Acteurs & Actrices

David Tennant

Zender

NPO 2

Omroep

EO

Genre

Natuur

Land

GB

Ondertiteling

Ja

Kijk via on demand

NPO Start

NPO Start

Kijk