Twan Huys over 10 jaar College Tour: ‘Er is geen sprake van slijtage’

Kijk nu

NET GEMIST Twan Huys begint vrijdagavond aan een nieuw seizoen College tour. Hij maakt het programma inmiddels al tien jaar lang, maar verveelt zich nog steeds geen seconde, zei hij tijdens een groot interview met het AD.

In College tour interviewt Twan Huys met de hulp van een zaal vol studenten een uur lang een gast. “Bij ons doe je echt mee, terwijl publiek bij andere programma’s vaak toch meer als versiering en klapvee dient.” Hij is nog steeds verbaasd dat het programma zo goed aanslaat. “Het was een godswonder dat we het er doorheen kregen. Alles moest steeds korter en sneller.”

Taboeonderwerpen

“Bij Robbie Williams ging het ook over zijn drugsverleden en bij Ali B dat hij werd beschuldigd van antisemitisme door een passage in een van zijn raps. Marij Janssens, de eindredacteur, en ik zijn beide journalisten dus we gaan taboeonderwerpen niet uit de weg.”

Dalai Lama

“Ik vond het interview met de Dalai Lama niet gelukt en dat komt deels omdat ik steken liet vallen. Een van de redenen is dat ik in de weken ervoor dacht: ik raak straks verlicht ofzo. Ja, ik was een beetje starstruck misschien.”

Wensen

In het nieuwe seizoen ontvangt Twan onder anderen natuurfotograaf Frans Lanting, wielrenner Tom Dumoulin, zangeres Gloria Estefan en komiek André van Duin. Daarnaast zou Twan Oprah Winfrey graag nog eens interviewen. “De redactie heeft wel eens 1000 oranje tulpen naar haar gestuurd. Maar het is vooralsnog niet gelukt.”


Reageren op dit artikel

Tips voor vandaag