Twee kankerpatiŽnten op reis naar Amsterdam(2014)

  • 14 januari 2018, 20:00 - 22:35 uur
  • NET 5

DRAMA In The Fault in Our Stars heeft de 16-jarige Hazel Grace Lancaster (Shailene Woodley) ongeneeslijke kanker. In een kerkelijke zelfhulpgroep leert ze de tiener Gus Waters (Ansel Elgort) kennen, die door kanker een been verloren heeft.

Ze worden verliefd op elkaar en krijgen een onstilbare lust in het leven. Hazel heeft een lievelingsboek; An Imperial Affliction van Peter van Houten. Ze laat Gus kennismaken met dit boek. Op een zeker moment besluiten ze samen naar Amsterdam te reizen, waar de schrijver van het boek woont.

Bizarre wending

Hij leeft daar afgezonderd als kluizenaar. Hazel en Gus willen weten hoe het nu met de personages uit het boek is. In hun zoektocht naar de schrijver komen de twee erachter dat hij totaal anders is dan ze zich hebben voorgesteld. Vanaf dat moment neemt hun leven een bizarre wending.

Prijzen

The Fault in Our Stars, die in 2014 uitkwam, wordt alom geprezen. Naast een uitstekende rating op IMDb, ontvingen de makers van de film ook een veelvoud aan prijzen. De film is gebaseerd op de bestseller De Weeffout in onze Sterren van John Green.

  • Regisseur: Josh Boone
  • Scenario schrijver: Scott Neustadter, Michael H. Weber
  • Componist: Mike Mogis, Paul Apted, Brian Bair, Nathaniel Walcott, David Betancourt, Jim Brookshire, Derek Casar
  • Acteurs: Shailene Woodley, Ansel Elgort, Willem Dafoe, Nat Wolff, Laura Dern

Reageren op dit artikel
Meer video's van Net 5