Tweede poulewedstrijd van Oranje(2017)

  • 20 juli 2017, 20:35 - 21:35 uur
  • NPO 1
Kijk nu

RECHTSTREEKS VERSLAG/VERSLAG In een uitverkocht Sparta Stadion in Rotterdam spelen de Nederlandse voetbalvrouwen hun tweede EK-wedstrijd. Tegenstander is Denemarken, de halvefinalist van het vorige EK voetbal. De NOS doet rechtstreeks verslag.

In een uitverkocht Sparta Stadion spelen de Nederlandse voetbalvrouwen hun tweede EK-wedstrijd. Tegenstander is Denemarken, de halvefinalist van het vorige EK voetbal. Hoewel de Deense vrouwen een reputatie hoog te houden hebben, zijn de voortekenen voor de ploeg van bondscoach Sarina Wiegman gunstig. De OranjeLeeuwinnen wonnen de laatste twee onderlinge duels. Bovendien spelen ze voor eigen publiek, wat ongetwijfeld een extra stimulans is om een goede prestatie neer te zetten.

Weinig doelpunten

Een doelpuntenfestijn zal de wedstrijd waarschijnlijk niet worden. De Deense vrouwen hebben namelijk een ijzersterke verdediging. In de hele kwalificatiereeks voor dit Europees kampioenschap incasseerden ze maar één tegengoal. Weet Oranje-spits Vivianne Miedema toch het net te vinden?

EK voetbal

Voor het eerst in de historie is Nederland gastheer van het EK voetbal voor vrouwen. Titelverdediger Duitsland is ook dit jaar weer de grote favoriet. De Duitse dames wonnen de vorige zes edities en gaan nu dus voor hun zevende titel op rij. Concurrentie krijgen ze onder meer van Frankrijk en Noorwegen. De thuisspelende OranjeLeeuwinnen zijn de outsiders op dit EK. In 2009 deed Nederland voor het eerst mee aan het EK voor vrouwen. Oranje bereikte meteen de halve finales. Vier jaar later liep het toernooi uit op een deceptie: de groepsfase was het eindstation.

  • Aflevering: 2 Voorbeschouwing en eerste helft: Nederland - Denemarken

Reageren op dit artikel

Tips voor vandaag