Tweede seizoen voor Mindhunter

  • Geplaatst: Vrijdag 1 december
Door: Televizier.nl

SHOWNIEUWS De spannende Netflix-serie Mindhunter krijgt een tweede seizoen. In Mindhunter bezoeken FBI-agenten seriemoordenaars om te kijken wat er in hun hoofd omgaat. 

Het eerste seizoen van Mindhunter eindigde met een cliffhanger dus het is fijn dat Netflix er een seizoen achteraan plakt. Het team van FBI-onderzoekers bleek een mol in huis te hebben en daarom stond het hele onderzoek ineens op losse schroeven alsook de carrière van hoofdpersoon Holden Ford.

Charles Manson

De serie is gebaseerd op het boek Mindhunter: Inside the FBI’s Elite Serial Crime Unit, geschreven door John E. Douglas, de inspiratiebron voor Holden Ford. En in dat boek staan nog veel meer seriemoordenaars bij wie Ford op bezoek kan. Wayne Williams bijvoorbeeld, die tussen 1979 en 1981 28 kinderen vermoordde. En David Berkowitz die zes moorden pleegde, naar eigen zeggen in opdracht van de hond van de buren. Het is ook waarschijnlijk dat de net overleden Charles Manson opduikt in het tweede seizoen van Mindhunter.

BTK-killer

En dan is er nog de BTK-killer (bind, kill, torture), oftewel Dennis Rader, die al in het hele eerste seizoen opdook. Rader is een seriemoordenaar die de meeste van zijn moorden pleegde in de jaren zeventig maar pas in 2004 in de kraag werd gegrepen. Schrijver John Douglas spendeerde een groot deel van zijn carrière aan de jacht op Rader. Er is voorlopig dus nog genoeg werk aan de winkel voor de FBI-agenten.Reageren op dit artikel