Twentse derby in Almelo(2018)

  • 9 maart 2018, 22:30 - 23:05 uur
  • NPO 1
Kijk nu

SAMENVATTING Het kampioenschap van het oosten staat op het spel in het Polman Stadion, waar Heracles Almelo het opneemt tegen buurman FC Twente. Vooral voor de bezoekers een belangrijk duel in de strijd tegen degradatie.

FC Twente wacht al drie maanden op een zege. Het degradatiespook steekt daardoor steeds hardnekkiger de kop op in Enschede. Ook vorige week tegen het kwakkelende FC Groningen kwam de landskampioen van 2011 niet verder dan 1-1. Toch bracht dat duel de hoop een beetje terug in de Twentse harten. De thuisploeg speelde aanvallend en creëerde een flink aantal kansen. “Als we dit blijven geven, komt het goed”, zei doelpuntenmaker Tom Boere na afloop in de catacomben. “We voelden dat we Groningen konden pakken. Als we vrijdag ook zo spelen, pakken we Heracles.” De buurman uit Almelo is dus gewaarschuwd, al staat er voor die ploeg aanzienlijk minder op het spel. Degradatiegevaar is afgewend en Heracles mag nog voorzichtig hopen op de play-offs.

Succesvolle Stegeman

Dat zou een mooi toetje zijn voor trainer John Stegeman, die op basis van de cijfers de succesvolste eredivisietrainer in de clubhistorie is. Stegeman vertrekt na dit seizoen uit Almelo en gaat dan aan de slag bij provinciegenoot Go Ahead Eagles, de nummer 16 van de Jupiler League.


Reageren op dit artikel

Tips voor vandaag