Opslaan

Above the Law

Above the Law: Steven Seagal slaat van zich af

SBS 9

SBS 9 

13 April 2018

 23:15 - 01:10

In Above the Law speelt Steven Seagal een voormalig CIA-agent die ontdekt dat zijn ex-werkgever een dikke vinger in de pap heeft bij een groot drugskartel. Steven Seagal zou Steven Seagal niet zijn als hij dat zomaar zou pikken. Kortom: hij pikt het niet en gaat op eigen houtje orde op zaken stellen.

Voormalig CIA-agent Nico Toscani (Steven Seagal) is een beetje een vreemde eend in de bijt bij het politiekorps van Chicago. Hij steekt letterlijk met kop en schouders boven zijn collega's uit (en staat zo dus eigenlijk Above the Law), heeft gevochten in Vietnam en is meester in een handvol Oosterse vechtsporten.

Above the Law

Als die bijzondere vaardigheden dat Nico een stukje daadkrachtiger is dan zijn collega's die minder ervaring hebben en minder van de wereld hebben gezien. Als hij ontdekt dat hooggeplaatste figuren bij de CIA – zijn vroegere wergever – betrokken zijn bij schimmige zaken en een dikke vinger in de pap hebben bij verscheidene drugskartels, pikt Nico dat dan ook niet. Steven Seafal zou Steven Seagal immers niet zijn als hij niet op eigen houtje orde op zaken zou gaan stellen.

Debuut

Tegenwoordig kennen we Steven Seagal vooral als acteur in actievehikels als Under Siege en Hard to Kill. Toen Above the Law uitkwam, was dat nog niet zo: het is Seagals debuut als acteur. Voor hij in films speelde, maakte hij furore als aikidomeester en had hij aikidoscholen in Japan en Hollywood.

Opslaan

Over deze film

Titel

Above the Law

Premiere

1988

Regisseur

Andrew Davis

Acteurs & Actrices

Steven Seagal, Sharon Stone, Pam Grier, Henry Silva, Daniel Faraldo

Scenario

Steven Pressfield, Ronald Shusett, Andrew Davis, Steven Seagal

Componist

Rick Alexander, David Michael Frank, Gene S. Cantamessa, Teri E. Dorman, Jay Engel, Les Fresholtz

Zender

SBS 9

Genre

Film

Land

VS/HK

Resolutie

1080i