Barbecuesmaak uit een potje in Keuringsdienst van Waarde

Geplaatst op 10 Juli, 11:47

Hoe vang je de smaak van barbecueën in een chipje of nootje? Maarten bezoekt een chipsfabrikant en legt de kwestie voor aan een ontwikkelaar. Sofie pakt het anders aan: zij probeert de smaak zelf te creëren.

In paprikachips zit de smaak van paprika, in kaaschips de smaak van kaas. Maar hoe vang je de smaak van barbecuën in een chipje of nootje? Om deze vraag gaat het in Keuringsdienst van waarde: Terug naar de basis. Maarten Remmers brengt een bezoek aan een chipsfabrikant en legt de kwestie voor aan een ontwikkelaar. Hoe kan het dat een vorm van koken - barbecueën - is gebruikt voor de smaak van een product dat is gefrituurd of gebakken in de oven? En welke kruiden zitten er dan in die chips?

Sofie van den Enk

Sofie van den Enk neemt de proef op de som met een professionele smaakontwikkelaar. Samen proberen ze die typische rooksmaak te vangen door vlees, kruiden en specerijen op de barbecue te leggen en daar een extract van te maken. Het resultaat: een ambachtelijke melange.