Bloedhete baksels in The Great British Bake-Off

Geplaatst op 12 Juni, 12:15

De amateurbakkers maken het favoriete gebak van Claude Monet: een pistachetaart die gekleurd is met spinazie. Ook bereiden ze een stapeltaart, maar in de bloedhete tent gaat dat niet zonder slag of stoot.
De tweede week breekt aan in de Britse baktent. Deze keer staan er taartrecepten op het menu. Voor de signatuuropdracht hebben de thuisbakkers een vaste hand nodig, want ze moeten hun baksel in precies 16 gelijke stukken snijden. Met de technische opdracht duiken ze in de wereld van de moderne kunstgeschiedenis en maken ze Claude Monets favoriete verjaardagsgebak: een groene pistachetaart die gekleurd is met spinazie. Tijdens de bereiding van het spektakelstuk, een chocoladestapeltaart, breekt de kandidaten letterlijk het zweet uit. De hete zomertemperaturen binnen en buiten de tent zorgen voor smeltende botercrème, een omvallende Eiffeltoren en onvermijdelijke tranen. Toch maakt één bakker nauwelijks fouten en krijgt hij zelfs de befaamde 'Hollywood handshake'.

Warme zomerzon

Ook in dit negende seizoen heeft The great British bake off iedere week een ander thema. Dat zijn niet alleen de traditionele koek- en taartweken, maar de bakkers mogen ook aan de slag met veganistische, kruidige en Deense baksels. In de themaloze finaleweek hebben juryleden Paul Hollywood en Prue Leith weer iets nieuws bedacht voor de bakkers: ze moeten hun vertrouwde baktent verlaten en buiten de technische opdracht uitvoeren. Gelukkig hoeven ze in de warme zomerzon deze keer niet met smeltende ingrediënten te werken. In plaats daarvan maken ze hartige pitabroodjes met drie verschillende dipsauzen.