Opslaan

Blue Crush

2/5

Blue Crush: Kate Bosworth en Michelle Rodriguez gaan surfen

NET 5

NET 5 

8 November 2018

 22:50 - 00:55

Anne Marie is een echte Hawaïaanse surfchick. Ze doet mee aan een grote surfwedstrijd om zo sponsors binnen te halen om voor haar zusje en haar vriendinnen te zorgen. Ondertussen wordt Anne Marie verliefd op sporter Matt en stapelen de problemen zich op.

Anne Marie Chadwick (Kate Bosworth) leeft voor het surfen. Samen met haar twee beste vriendinnen Eden (Michelle Rodriguez) en Lena (Sanoe Lake) zorgt Anne Marie voor haar zusje Penny (Mika Boorem), omdat hun moeder ervandoor is gegaan naar Las Vegas.

Ongeluk

Iedere ochtend traint Anne Marie voor haar surf-comeback. Ze was ooit een enorm surftalent, maar door een bijna fatale wipe-out is Anne Marie doodsbang geworden voor hoge golven.

Na dat ongeluk duurde het drie jaar voordat Anna Marie überhaupt weer op een plank durfde te staan. Toch doet ze in Blue Crush weer mee aan een surfwedstrijd. Ze wil winnen om haar zusje een beter leven te geven.

Tijdens haar werk als kamermeisje komt Anne Marie Americanfootballspeler Matt tegen. Ze wordt verliefd en raakt afgeleid van haar doel.

Blue Crush

Blue Crush is gebaseerd op het artikel 'The Maui Surfer Girls' van Susan Orlean uit het tijdschrift Outside.

In 2011 – bijna tien jaar na het eerste deel dus – kwam Blue Crush 2 uit. Dat is geen vervolg op Blue Crush: Anne Marie en haar surfvriendinnen komen in de film niet voor.

Opslaan

Over deze film

Titel

Blue Crush

Premiere

2002

Regisseur

John Stockwell

Acteurs & Actrices

Kate Bosworth, Matthew Davis, Michelle Rodriguez, Sanoe Lake, Mika Boorem

Scenario

Lizzy Weiss, John Stockwell, Susan Orlean

Componist

Barney Cabral, Kelly Cabral, Frank Fleming, Tim Gedemer, Hector C. Gika

Zender

NET 5

Genre

Film

Land

VS/D

Resolutie

1080i