Opslaan

Cars 2

3/5

Cars 2: Lightning McQueen gaat de wereld rond

SBS 9

SBS 9 

30 Augustus 2018

 20:30 - 22:35

Raceauto Lightning McQueen en takelwagen Takel nemen je in een razend tempo mee op weg naar de jaarlijkse Grand Prix. Gaat het de twee lukken om de eerste prijs binnen te slepen? 

De twee dikke vrienden Lightning McQueen en Takel reizen in Cars 2 naar het buitenland om mee te doen aan de wedstrijd der wedstrijden: de World Grand Prix. Het belangrijkste van deze competitie: wie is de snelste auto ter wereld? Samen gaan ze op pad en strijden ze voor die felbegeerde titel. 

Cars 2

Lightning en Takel komen overal: van Japan tot Italië, Parijs en Londen. Lightning moet daar racen, maar hij, Takel en hun vrienden hebben in Cars 2 nog meer te doen. Ze raken zelfs betrokken bij een internationale spionagezaak. 

Lukt het Lightning de World grand Prix te winnen? Of gaat zijn grote concurrent Francesco Bernoulli er met de felbegeerde prijs vandoor?

Stemmen

Net als in de eerste Cars-film zit Cars 2 tjokvol bekende stemacteurs. Owen Wilson is weer te horen als raceauto Lightning McQueen en Takel heeft de stem van komiek Larry the Cable Guy. Daarnaast zijn er rollen voor sterren als Michael Caine, Emily Mortimer en filmdiva Vanessa Redgrave.

De eerste twee Cars-films brachten samen ruim een miljard dollar op. Met dat succes is het niet zo gek dat Pixar ook een derde Cars wel zag zitten. 

Cars 3 kwam in 2017 uit. Met die film racete Pixar nog eens bijna 400 miljoen dollar binnen.

Opslaan

Over deze film

Titel

Cars 2

Premiere

2011

Regisseur

John Lasseter, Brad Lewis

Acteurs & Actrices

Owen Wilson, Michael Caine, Larry The Cable Guy, Emily Mortimer, Eddie Izzard

Scenario

Ben Queen, John Lasseter, Brad Lewis, Dan Fogelman

Zender

SBS 9

Genre

Film

Land

VS

Resolutie

1080i