Legion

De laatste klap

Fox

Fox 

12 Juli 2018

 21:00 - 22:00

Een knallende finale van Legion na een seizoen dat heen en weer schoot tussen verschillende realiteiten. De ultieme confrontatie tussen David en Farouk begint in de hoofden van de aartsvijanden, maar blijft daar niet.
De makers van Legion maakten het al bont in het tweede seizoen en voor de finale trekken ze alle registers open. David (Dan Stevens) en Amahl Farouk (Navid Negahban) zijn klaar voor de ultieme confrontatie, die uiteraard begint in de hoofden van de aartsvijanden. Davids bondgenoten twijfelen sterk aan het goede in David, wanneer ze hem aan het werk zien. In een andere dimensie staan de kemphanen ook tegenover elkaar, maar dan in de rechtszaal. Hier zijn de rollen omgedraaid: David moet zich verantwoorden voor misdaden die hij in de toekomst nog gaat plegen, en zijn geliefde Syd (Rachel Keller) getuigt tegen hem. Melanie vertelde haar in de vorige aflevering wat David haar heeft aangedaan. Legion gaat eruit met een knal en komt in 2019 terug met seizoen drie.

Legion

Legion speelt zich af in het X-Men-universum vol mutanten met speciale krachten. De serie draait om David Heller (Dan Stevens), die als kind al van de ene psychiatrische inrichting naar de andere ging. Na een verrassende ontmoeting komt hij tot de conclusie dat de stemmen en visioenen in zijn hoofd misschien wel echt zijn. Hij verzamelt een groep mensen met bijzondere gaven om zich heen, die David helpen om zijn verborgen krachten te leren kennen en beheersen. Samen pakken ze ook superschurk Amahl Farouk (Navid Negahban) aan, die zich als een parasiet steeds een ander lichaam toe-eigent. In de loop van het seizoen wordt de grens tussen goed en kwaad steeds vager.
Opslaan

Over deze serie

Titel

Legion

Aflevering

11 - Chapter 19

Seizoen

2

Premiere

2018

Zender

Fox

Genre

Serie/Soap

Land

VS

Resolutie

1080i

Kijk nu via on demand

pathe

Pathé Thuis

Kijk nu