Ellie op patrouille in Columbia

Geplaatst op 2 Februari, 12:16

In deze zesdelige reportageserie gaat politiewoordvoerder Ellie Lust op patrouille met haar buitenlandse politiecollega’s. Ze begint haar avonturenreeks in Columbia, waar ze onder meer een inval doet in een drugspand.

Ze kreeg nationale bekendheid in Opsporing verzocht en werd een heuse BN’er door haar deelname aan Wie is de Mol?, waarin ze de term ‘etherdiscipline’ introduceerde. Nu heeft politiewoordvoerder Ellie Lust (51) een eigen programma. In de zesdelige reportageserie Ellie op patrouille gaat ze op patrouille met haar buitenlandse collega’s in Colombia, Kenia, Israël, Dubai, Albanië en San Francisco.

Bogota

Ze begint haar avonturenreeks in Bogota, de hoofdstad van Columbia. Daar gaat ze onder meer te paard de sloppenwijken in met een groep vrouwelijke amazones. “Dat vond ik best eng, want ik kan niet paardrijden. Ik had ter voorbereiding in Nederland wel twee paardrijlessen gehad. Maar rondlopen in een bak met zand is wat anders dan patrouilleren door een sloppenwijk.”

Drugsinval

Ook deed ze met haar team een inval in een overvol drugspand. “Heel spannend, want die actie was anderhalf jaar voorbereid. Ik droeg wel een kogelwerendvest hoor.” De komende weken volgen nog veel meer avonturen. Zo komt ze in een wilde achtervolging terecht, mag ze een ritje in een politiehelikopter maken en zit ze in de meest luxe politiewagen ter wereld; een echte McLaren. “Maar ik heb ook de nodige ellende gezien, zoals de vele daklozen in San Francisco en de schrijnende problematiek rondom kinderprostitutie in Kenia. Terugkijkend voel ik me zeer bevoorrecht en dankbaar dat ik dit heb mogen doen.”