Jack Ryan: Shadow Recruit

Jack Ryan: Shadow Recruit: Chris Pine op terroristenjacht

RTL 7

RTL 7 

22 April 2018

 20:30 - 22:35

Na Alec Baldwin, Harrison Ford en Ben Affleck is Chris Pine alweer de vierde acteur die in de huid van Tom Clancy’s personage Jack Ryan kruipt. In Jack Ryan: Shadow Recruit krijgt hij het aan de stok met een gevaarlijke Russische zakenman.

Ex-marinier Jack Ryan (Chris Pine) wordt in Jack Ryan: Shadow Recruit gerecruteerd door CIA-topman William Harper (Kevin Costner). Ryan gaat undercover als financieel analist op Wall Street. Wanneer hij stuit op verdachte transacties, die mogelijk wijzen op een grootschalig complot, reist hij af naar Moskou.

Jack Ryan: Shadow Recruit

In de Russische leidt het spoor hem naar de Russische zakenman Viktor Cherevin (Kenneth Branagh). Jack Ryan ontdekt al snel dat Cheverin verregaande plannen heeft om de Amerikaanse economie te vernietigen en dat hij daar extreme middelen voor wil inzetten: Cheverin en zijn handlangers plannen een terroristische aanslag. Jack kan in Jack Ryan: Shadow Recruit dus meteen laten zien dat hij uit het juiste CIA-hout gesneden is door die aanslag te verijdelen en Cheverin acter de tralies te krijgen. Dat is al met al geen kinderspel.

Illustere voorgangers

Jack Ryan: Shadow Recruit is niet de eerste film rond Jack Ryan – een creatie van thrillerschrijver Tom Clancy – en Chris Pine is dus ook niet de eerste die in de huid van de CIA-agent kruipt. Zijn voorgangers zijn ook niet de minsten. Alec Baldwin speelde Jack Ryan in The Hunt for Red October, Harrison Ford was zelfs twee keer te zien als Ryan: in Patriot Games en Clear and Present Danger en in The Sum of All Fears was Ben Affleck degene die de rol op zich nam.

Opslaan

Over deze film

Titel

Jack Ryan: Shadow Recruit

Premiere

2014

Regisseur

Kenneth Branagh

Acteurs & Actrices

Chris Pine, Kevin Costner, Keira Knightley, Kenneth Branagh, Colm Feore

Scenario

Adam Cozad, David Koepp

Componist

Jorge Adrados, Patrick Doyle, Makar Akhpashev, Fonin Andrey, James Baker, Peter Burgis

Zender

RTL 7

Genre

Film

Land

VS/Rus

Resolutie

1080i

Kijk nu via on demand

pathe

Pathé Thuis

Kijk nu