Opslaan

Netflix Halloween-tip: Apostle

Trailer: Apostle

Geplaatst op 26 Oktober, 11:16

De zus van Thomas Richardson is in historische horrorfilm Apostle gekidnapt door een religieuze sekte. Hij gaat naar het afgelegen eiland toe waar de sekteleden wonen om haar te bevrijden.

1905, een eiland ergens voor de Britse kust. Jaren eerder spoelden er drie criminelen aan. Het leek erop dat ze ten dode waren opgeschreven, maar het rotsachtige eiland zorgde wonderlijk genoeg voor voldoende voedsel om niet alleen te overleven, maar een bloeiende dorpsgemeenschap op poten te zetten. Het geheim? Een mysterieuze eilandgodin.

Eilandgodin

Inmiddels is het jaren verder en met de gemeenschap op het eiland gaat het niet best. Oogsten mislukken en vee wordt dood of doodziek geboren. De inwoners gaan onder leiding van dorpsoudste en ‘profeet’ Malcolm steeds verder in hun verering van de eilandgodin.

Ontvoering

Genoeg is dat niet, en daarom besluiten ze de dochter van een rijke man te ontvoeren en losgeld te vragen. Haar broer Thomas gaat naar het eiland om haar te bevrijden, maar moet diep graven om te ontdekken waar zijn zus is. Hij stuit daarbij op verontrustende bovennatuurlijke verschijnselen.

Opslaan