Opslaan

Netflix-tip: Cargo

Trailer: Cargo

Geplaatst op 18 Mei, 14:57

Andy is geïnfecteerd met een dodelijk virus. Hij heeft 48 uur om zijn eenjarige dochtertje in veiligheid te brengen, daarna verandert hij in een soort zombie. Sjokkend door de Australische woestijn raakt hij bevriend met een jonge aboriginal-vrouw.
Een ziekte zaait dood en verderf in Australië, maar Andy, zijn vrouw Kay en hun eenjarige dochtertje Rosie weten zich op hun woonboot lang te onttrekken aan de ellende. Tot een groep geïnfecteerden hen aanvalt, Kay doodt en Andy besmet. Hij heeft 48 uur om zijn gezonde dochtertje naar een veilige plek te brengen. Daarna verandert hij zelf ook in een van de zombie-achtige wezens.

Aboriginal-vrouw

Met zijn dochtertje op zijn rug sjokt Andy door het verlaten Australische landschap, op zoek naar steun en hulp. Hij krijgt hoop na een ontmoeting met een jonge Aboriginal-vrouw. Zij kan Rosie naar haar gemeenschap brengen, maar het meisje wil alleen helemaal niet terug naar haar dorp.

Zombiefilm

Martin Freeman speelt de rol van Andy in de film. Het is niet de eerste keer dat hij een rol in een zombiefilm voor zijn rekening neemt, al is Cargo wel een heel ander soort film dan Shaun of the dead. Dat was een lichthartige romantische komedie met zombies; dit is een dramafilm over de liefde tussen vader en dochter.

Vanaf 18 mei op Netflix.
Opslaan