Opslaan

Netflix-tip: The staircase

Trailer: The staircase

Geplaatst op 8 Juni, 11:54

Een telefoontje naar het alarmnummer: “Help, mijn vrouw is 15, 20 treden van de trap naar beneden gevallen.” De dood van deze Kathleen Peterson blijkt het begin van een slepend juridisch proces. Want heeft haar man Michael haar nu vermoord of niet?
De dood van Kathleen Peterson is een van de geruchtmakendste moordzaken uit de geschiedenis. Haar man Michael vond haar midden in de nacht onderaan de trap in een plas bloed. Hij was de enige persoon in huis. Was ze dronken van de trap gevallen, of had haar man haar eerst de schedel ingeslagen en daarna naar beneden geduwd?

Verwarring

Vooral het patroon van de bloedspatten op de muur tegen de trap zorgde voor veel verwarring. De ene expert vond dat die pasten bij een dodelijke valpartij, de ander vond van niet en zag er het bewijs in dat Peterson zijn vrouw had vermoord.

Geheime minnaars

Ook Petersons liefdesleven leidde tot speculatie. Hij was weliswaar getrouwd met Kathleen, maar bleek er ook geheime mannelijke minnaars op na te houden. Hij wilde een scheiding. En dan zou de levensverzekering van anderhalf miljoen ook niet slecht van pas komen. Een lang juridisch vol onverwachte wendingen proces volgde, maar de meningen van experts, nabestaanden en publiek bleven verdeeld. De bekroonde documentairereeks The staircase volgde in 2004 het proces.

Afsluiting

In 2013 kwamen er nog twee afleveringen, en nu komt Netflix met drie afsluitende afleveringen.
Opslaan