Opslaan

Netflix-tip: Unsolved

Trailer: Unsolved

Geplaatst op 22 Juni, 14:02

Midden jaren 90 was de gangstarap bezig met een onstuitbare opmars. Vooral in Amerika werden rappers als Snoop Dogg, Puff Daddy en hun collega’s mateloos populair. Twee andere bekende namen waren Tupac Shakur en The Notorious B.I.G.
Lang mochten ze niet van hun roem genieten: in de bloei van hun leven werden beide rappers doodgeschoten. Tupac overleed na een schietpartij in 1996 in Las Vegas. Biggie (echte naam: Christopher Wallace) werd een half jaar later in zijn auto doodgeschoten in Los Angeles. Door wie, is in beide gevallen nog steeds niet duidelijk.

Iconen

Mede door hun voortijdige dood veranderden de twee in iconen en inspireerden ze collega’s tot het maken van eerbetonen en tv- en filmmakers tot verfilmingen van hun leven. Die zijn over het algemeen van sterk wisselende kwaliteit.

Moordonderzoek

De nieuwe Netflix-reeks Unsolved draait ook om de dood van de twee rappers, alleen dan vanuit een net even andere invalshoek. Centraal staan de agenten die het moordonderzoek naar de moorden leidden, Greg Keading en Russell Poole. Die rollen zijn voor Josh Duhamel en Jimmi Simpson.

Unsolved is vanaf 22 juni te zien op Netflix.
Opslaan