Nog één keer met z'n allen in All together now

Geplaatst op 5 Juni, 12:46

Voor de laatste maal dit seizoen doen drie kandidaten een poging de honderdkoppige jury te imponeren met hun performance. Wie krijgt de meeste entertainers aan het zingen en gaat naar huis met de bokaal en 10.000 euro?
Na zeven muzikale weken zwaait de honderdkoppige jury van All together now collectief af. Maar voordat ze zelf weer de bühne betreden, beoordelen ze onder leiding van Jamai Loman nog drie kandidaten die alles uit de kast halen de juryleden weg te blazen met hun talent. Chantal Janzen staat ook deze week de deelnemers bij en vraagt de jury naar hun mening. Uiteindelijk bepaalt het aantal zingende en swingende juryleden wie naar huis gaat met de bokaal en 10.000 euro prijzengeld. Of de reeks een vervolg krijgt, is nog de vraag. De vrolijke show trok wekelijks een klein miljoen kijkers, wat een prima score is voor RTL. Blijft de vraag natuurlijk of alle honderd artiesten volgend seizoen wel voldoende tijd in hun agenda hebben.

Zangoorlog

Met het slot van All together now komt ook een einde aan de onofficiële zangoorlog tussen RTL 4 en SBS 6 op vrijdagavond. John de Mol besloot na drie seizoenen de door Talpa bedachte talentenjacht It takes 2 weg te halen bij RTL en in te zetten bij SBS, waar het één van de paradepaardjes van de weekendprogrammering moest worden. Traditiegetrouw doen zangcompetities het niet slecht op vrijdag, maar van een echte strijd was nooit sprake: It takes 2 moest het doen met een kleine 600.000 kijkers, terwijl All together now geregeld richting het miljoen ging en zelfs NPO 1 meer dan eens voorbij streefde.