Op zoek naar Brenda Lee Ilse's veranda

Geplaatst op 5 Juni, 12:47

Brenda Lee wordt bezongen in de Golden Earring-hit 'Radar love'. Earring-zanger Barry Hay is in Nashville te gast bij Ilse DeLange, met als doel om deze in de jaren 60 populaire countryzangeres te ontmoeten.

"The radio's playing some forgotten song. Brenda Lee's coming on strong." Het zijn zo maar twee regels uit de Golden Earring-hit 'Radar love'. Maar wie is die Brenda Lee eigenlijk? In Ilse's veranda geeft Earring-zanger Barry Hay het antwoord: Brenda is een countryzangeres, die in de jaren 60 op jeugdige leeftijd hits als 'I'm sorry' en 'Only you' naar de bovenste regionen van de hitparades zong.

Jukebox

Niet alleen in Nederland, maar zeker ook in haar thuisland, de Verenigde Staten. En die nummers klonken weer uit de jukebox van het café waar Barry's moeder werkte. Ze was haar lievelingszangeres, maar is bij het grote publiek in vergetelheid geraakt. Brenda (1944) is inmiddels een dame op leeftijd, maar speciaal voor Barry gaat Ilse naar haar op zoek.

Nashville

In Ilse's veranda ontvangt countryzangeres Ilse DeLange zes Nederlandse artiesten op haar veranda in het Amerikaanse Nashville. Dat de keuze op die stad is gevallen, is geen toeval: Nashville wordt gezien als de countryhoofdstad van de Verenigde Staten. Iedere week trekt de zangeres uit Almelo met een andere zanger of zangeres door de stad aan de hand van een countrynummer dat diepe indruk heeft gemaakt op de artiest. Guus Meeuwis zat in de eerste aflevering; verder gingen ook Marc-Marie Huijbregts, Douwe Bob, Ellen ten Damme en Kenny B gaan met Ilse mee.