Het is tijd voor The Passion 2019

Vanuit Dordrecht

Geplaatst op 15 April, 13:45

The Passion speelt zich dit jaar af in Dordrecht. De hoofdrollen in het ongekend populaire paasverhaal, worden gespeeld door Edwin Jonker (Jezus) en Edsilia Rombley (Maria).

Na onder meer Gouda, Groningen en vorig jaar Amsterdam vindt deze negende live-editie van The Passion plaats in Dordrecht. EO-eindredacteur Arnoud Bruinier legt uit waarom. “We hebben gekozen voor Dordrecht, omdat het een stad is met enorm veel historie. Het was hier waar vierhonderd jaar geleden de beslissing werd genomen de Bijbel in het Nederlands te vertalen. Toen werd het Bijbelverhaal al dichter bij de mensen gebracht en dat is wat The Passion ook doet.”

Je bent niet alleen

Behalve Edwin Jonker (Jezus) en Edsilia Rombley (Maria) speelt ook presentator Klaas van Kruistum een grote rol Hij doet verslag van de processie; Martijn Krabbé is de verteller. Zangers Lucas Hamming en Paul Sinha vertolken de rollen van de discipelen Judas en Petrus en acteur Porgy Franssen is Pilatus. Het thema dit jaar is #Jebentnietalleen.

De liedjes

Enkele van de liedjes die dit jaar voorbij komen zijn al bekend: o.a. Als ik je laat gaan van Trijntje Oosterhuis, Wen d'r maar aan van Anouk, Alles overwinnen van Nick & Simon en Treur niet van Diggy Dex.

The Passion is al jaren een kijkcijferhit, vorig jaar keken 3,2 miljoen mensen naar het muzikale spektakel.

The Passion, donderdag - NPO 1 • 20.35 uur