Opslaan

Scream

Scream: Seriemoordenaar kent zijn horrorklassiekers

NET 5

NET 5 

21 Mei 2018

 22:40 - 01:20

In horrorklassieker Scream heeft een gemaskerde seriemoordenaar het voorzien op een groep tieners. De psychopaat gebruikt zijn kennis van horrorfilms om zijn slachtoffers te verschalken. 

In het Californische stadje waar Sydney (Neve Campbell) woont zijn tieners hun leven niet meer zeker. Een gemaskerde seriemoordenaar heeft het op hen voorzien.

Scream

De seriemoordenaar in Scream benadert zijn slachtoffers eerst met een telefoontje. Hij sluit die lugubere gesprekken steevast af met de vraag What's your favorite scary movie? Ofwel: Wat is je favoriete horrofilm? Een seriemoordenaar die zijn klassiekers kent.

De plaatselijke politie staat voor een raadsel. Al kan is agent Dewey (David Arquette) misschien ook wel wat afgeleid door journalist Gale Weathers (Courteney Cox), die verslag doet van de commotie in het stadje.

Horrorklassiekers

Al vrij snel is duidelijk dat Sydney en haar vrienden niet buiten schot zullen blijven. De seriemoordenaar lijkt het zelfs vooral op Sydney gemunt te hebben. Dan is het een geluk bij een ongeluk dat Sydney en haar vrienden ook hun horrorklassiekers kennen.

Regisseur Wes Craven speelt in Scream met de conventies van de slasher-horror die in de jareen 80 en 90 populair was. Hij weet zelf als geen ander hoe de conventies in elkaar zitten. Craven schreef reggisseerde klassieke slashers als A Nightmare on Elm StreetSwamp Thing en The Hills Have Eyes.

Scream was de eerste van een hele reeks nieuwe slashers. Films als I Know What You Did Last Summer, Urban Legend en Final DestinationScream kreeg drie vervolgen en was de inspiratie voor horrorparodiereeks Scary Movie

Opslaan

Over deze film

Titel

Scream

Aflevering

Scream

Premiere

1996

Regisseur

Wes Craven

Acteurs & Actrices

David Arquette, Neve Campbell, Courteney Cox, Skeet Ulrich, Rose McGowan

Scenario

Kevin Williamson

Componist

Marco Beltrami, John K. Adams, Rick Alexander, Roy Baker, Paul Benedici, Beau Biggart

Zender

NET 5

Genre

Film

Land

VS

Resolutie

1080i