Opslaan

The Adventures of Pluto Nash

1/5

The Adventures of Pluto Nash: Eddie Murphy gaat naar de maan

SBS 9

SBS 9 

20 September 2018

 20:30 - 22:15

Als je één ding niet moet doen, is het wel ruzie krijgen met de maffia. Zelfs op de maan is dat geen goed idee.

In het jaar 2087 wonen er behoorlijk wat mensen op de maan. Een van die mensen is Pluto Nash (Eddie Murphy). Vroeger was hij smokkelaar, maar tegenwoordig runt hij een nachtclub.

The Adventures of Pluto Nash

Club Pluto (alsof Dries Roelvink een discotheek opent die Disco Dries heet) loopt als een tierelier. Het is de populairste nachtclub van de maan.

Dat succes is ook Rex Crater opgevallen en hij wil graag een graantje meepikken. De mysterieuze zakenman vraagt Pluto meerdere keren of hij zijn club wil verkopen, maar daar heeft Pluto geen trek in.

Niet veel later gaat Club Pluto in vlammen op. In The Adventures of Pluto Nash gaat Pluto op zoek naar de waarheid achter die brandstichting.

Flop

Er waren maar bar weinig mensen die het kon schelen hoe het Pluto Nash en zijn vrienden zou vergaan. The Adventures of Pluto Nash bracht wereldwijd een schamele 7 miljoen dollar op. Op een budget van 100 miljoen is dat een verlies van 93 miljoen dollar. Daarmee is de film een van de grootste flops uit de filmgeschiedenis.

Dat de film geen klassieker zou worden, was tijdens de opnames al duidelijk. Eddie Murphy en regisseur Ron Underwood hadden het op de set voortdurend met elkaar aan de stok en de andere acteurs waren ook niet blij met de film. Alec Baldwin gaf de producenten zelfs geen toestemming om zijn naam op de aftiteling te zetten.

Opslaan

Over deze film

Titel

The Adventures of Pluto Nash

Premiere

2002

Regisseur

Ron Underwood

Acteurs & Actrices

Eddie Murphy, Jay Mohr, Randy Quaid, Rosario Dawson, Joe Pantoliano

Scenario

Neil Cuthbert

Componist

Tom Bellfort, John Cannon, Chris Carpenter, Matt Cluett, Harry Cohen

Zender

SBS 9

Genre

Film

Land

VS/Aus

Resolutie

1080i