The Martian

The Martian: Aardappels telen op Mars

Veronica

Veronica 

23 Mei 2018

 20:30 - 23:20

Als een Marsmissie volledig in de soep loopt, blijft astronaut Mark Watney in zijn eentje op de Rode Planeet achter. Hij moet in leven zien te blijven tot de reddingsmissie Mars bereikt.

Daar is in The Martian behoorlijk wat creativiteit voor nodig. Voor hij het weet is Watney (Matt Damon) op zoek naar antwoorden op vragen die nog nooit eerder bij hem op waren gekomen.

The Martian

'Hoe teel je aardappelen op Mars?' is er zo eentje. Na een hoop gefröbel in zijn Marsbasis weet Watney met succes een paar aardappelplantjes te poten. Is-ie toch mooi de beste botanist op Mars.

Aardappelen telen op een dode planeet is natuurlijk knap, maar je bent er nog niet mee thuis. Als Watney NASA duidelijk heeft gemaakt dat hij nog leeft, moet hij ook nog zien te overleven tot het moment dat een reddingsmissie Mars bereikt. Dat kan nog wel een paar jaar duren. The Martian biedt Watney dus volop gelegenheid om zijn creativiteit en wetenschappelijke vernuft bot te vieren.

Humor

Ondanks alle tegenspoed weet Watney de moed er behoorlijk in te houden tijdens al zijn experimentjes. Hij grapt zich een weg door zijn ruimtedagboek en maakt er dus het beste van. Ondertussen werken ruimtevaarttechneuten van over de hele wereld aan manieren om Watney levend van Mars af te krijgen. 

Met The Martian verfilmde Blade Runner-regisseur Ridley Scott het gelijknamige boek van Andy Weir. Weir schreef dat boek helemaal op eigen houtje, zonder hulp van een uitgever, en publiceerde het in delen op zijn eigen website. Pas toen zijn zelf gefabriceerde e-book de bestsellerlijsten haalde, werden uitgeverijen wakker.

Opslaan

Over deze film

Titel

The Martian

Premiere

2015

Regisseur

Ridley Scott

Acteurs & Actrices

Matt Damon, Jessica Chastain, Kristen Wiig, Jeff Daniels, Michael Peña

Scenario

Drew Goddard

Componist

Harry Gregson-Williams, Hugo Adams, Dafydd Archard, Ben Chick, Michael Fentum, Judah Getz

Zender

Veronica

Genre

Film

Land

VS

Kijk nu via on demand

pathe

Pathé Thuis

Kijk nu
pathe

Pathé Thuis

Kijk nu