The Revenant

5/5

The Revenant: Leonardo DiCaprio wint eindelijk zijn Oscar

SBS 9

SBS 9 

17 Augustus 2018

 23:00 - 01:50

The Revenant: Leonardo DiCaprio wint eindelijk zijn Oscar

De ster van Titanic sleepte eerder nominaties in de wacht voor rollen in The AviatorBlood Diamond en The Wolf of Wall Street, maar steeds kaapte een andere acteur de prijs voor zijn neus weg.

The Revenant

Met zijn rol in The Revenant kwam daar een einde aan. Leo ís in deze film pelsjager Hugh Glass. Tijdens een gevaarlijke expeditie in de ijskoude winter van 1823 wordt Hugh gruwelijk toegetakeld door een enorme beer.

Hughs pelsjagende collega's denken dat hij dood is, dus laten ze hem achter als ze zelf op de vlucht slaan. Alleen is Hugh niet dood. Integendeel. Als hij de beer van zich afgeslagen heeft, gaat Hugh weer op pad. Zijn doel: wraak op de man die hem verraden heeft.

Bisonlever

De opnames van The Revenant waren al even zwaar als de ontberingen die Hugh in de film moest doorstaan. DiCaprio ploeterde tijdens de opnames dagenlang door de sneeuw. Ook at Leo – die vegetariër is – tijdens het filmen een stuk rauwe bizonlever.

The Revenant heeft Leo naast zijn Oscar ook de nodige survivalskills opgeleverd. Hij leerde hoe je in de sneeuw een vuur kunt bouwen en jagen met oude wapens.

Dankzij de film weet DiCaprio nu ook het een en ander van oude medische technieken en spreekt hij twee native American-talen: Pawnee en Arikara.

Opslaan

Over deze film

Titel

The Revenant

Premiere

2015

Regisseur

Alejandro González Iñárritu

Acteurs & Actrices

Leonardo DiCaprio, Tom Hardy, Domhnall Gleeson, Will Poulter, Forrest Goodluck

Scenario

Mark L. Smith, Alejandro González Iñárritu

Zender

SBS 9

Genre

Film

Land

VS/HK/RC

Resolutie

1080i

Kijk nu via on demand

pathe

Pathé Thuis

Kijk nu