The Siege

3/5

The Siege: Fictie wordt werkelijkheid

Veronica

Veronica 

11 Juli 2018

 20:30 - 22:45

The Siege: Fictie wordt werkelijkheid

In deze film is New York in de ban van een groep Arabische terroristen die de stad keer op keer opschrikken met bloedige aanslagen. Aan FBI-agent Anthony Hubbard (Denzel Washington) de taak om samen met CIA-spion Elise Kraft deze groep terroristen op te rollen.


Aanslagen

Terwijl het tweetal op zoek is naar de daders, blijven de aanslagen elkaar in rap tempo opvolgen. Nadat er honderden doden vallen, besluit de Amerikaanse president de noodtoestand uit te roepen. De overheid schakelt het leger van generaal Deveraux (Bruce Willis) in om de orde te handhaven. Vanaf dat moment is New York het strijdtoneel van soldaten en rollende tanks. Ook dit lijkt weinig zin te hebben, want de situatie verergert met de dag.


Realistisch

The Siege leek in 1998, het jaar dat de film uitkwam, nog een leuk verzonnen verhaal. Maar drie jaar later werd de film plotseling heel realistisch. Doordat terroristen in New York twee vliegtuigen de Twin Towers binnen lieten vliegen, werd Amerika in het hart geraakt en barstte de strijd tegen het terrorisme in alle hevigheid los. Ineens was fictie werkelijkheid geworden.

Opslaan

Over deze film

Titel

The Siege

Premiere

1998

Regisseur

Edward Zwick

Acteurs & Actrices

Denzel Washington, Annette Bening, Bruce Willis, Tony Shalhoub, Sami Bouajila

Scenario

Lawrence Wright, Menno Meyjes, Edward Zwick

Componist

Graeme Revell, David W. Alstadter, Allan Byer, Blake R. Cornett, Frank Gaeta, Michael Haight

Zender

Veronica

Genre

Film

Land

VS

Resolutie

1080i

Kijk nu via on demand

pathe

Pathé Thuis

Kijk nu