Lara Croft Tomb Raider: The Cradle of Life

2/5

Tomb Raider: The Cradle of Life: Lara Croft redt de wereld

RTL 7

RTL 7 

12 Oktober 2018

 20:29 - 22:45

In Tomb Raider: The Cradle of Life keert Angelina Jolie terug in de rol van sexy archeologe Lara Croft.

In dit tweede deel van de verfilming van de gelijknamige computergames gaat actieheldin Lara Croft (Angelina Jolie) op zoek naar de sleutel van een bijzondere tempel.

Tomb Raider: The Cradle of Life

Deze sleutel zou te vinden zijn in de Doos van Pandora. Dat is lastig, want als die eenmaal geopend is, kan deze een kracht loslaten die een deel van de mensheid vernietigt.

Als het Lara Croft niet lukt de doos te vinden, wacht de mensheid een onvoorstelbaar gevaar. Ondertussen moet de sexy archeologe Lara ook nog eens zien af te rekenen met de Chinese crimineel en geldwolf Chen Lo (Simon Yam).

Jan de Bont

Nederlander Jan de Bont regisseerde dit tweede deel in de Tomb Raider-reeks. Hij was erg onder de indruk van Angelina Jolie. "Deze film vergt veel van Angelina, maar ze weet als geen ander hoe ze Lara Croft gestalte moet geven", vertelde hij tegen IGN Film Force. "Ze heeft dit personage ontwikkeld. Ik bewonder haar werk. Niemand anders zou deze rol kunnen spelen. Angelina is geweldig."

Vrouwelijke actieheld

De Bont aarzelde geen moment toen hem werd gevraagd de sequel Tomb Raider: The Cradle of Life te regisseren. "Toen ik over de eerste Tomb Raider hoorde, was ik al heel geïnteresseerd. Ik had die graag willen regisseren. Toen ik werd benaderd voor de tweede film was ik verrukt. Ik heb in mijn carrière met veel mannelijke acteurs mogen werken, maar het is nog leuker om met vrouwelijke actiehelden te werken!"

Opslaan

Over deze film

Titel

Lara Croft Tomb Raider: The Cradle of Life

Premiere

2003

Regisseur

Jan de Bont

Acteurs & Actrices

Angelina Jolie, Ciarán Hinds, Noah Taylor, Til Schweiger, Terence Yin

Zender

RTL 7

Genre

Film

Land

VS/D/J/GB

Resolutie

1080i

Kijk nu via on demand

pathe

Pathé Thuis

Kijk nu
pathe

Pathé Thuis

Kijk nu