NOS Nederland Kiest

Uitslagenavond bij de NOS

NPO 1

NPO 1 

20 Maart 2019

 20:35 - 01:05

Wat heeft Nederland gestemd bij de Provinciale Statenverkiezingen? Dat is de vraag waarom het draait in deze live-uitzending vanuit Arnhem. Winfried Baijens presenteert; Dionne Stax brengt de uitslagen. In de uitzending wordt geschakeld naar bijeenkomsten van de politieke partijen en naar andere provinciehuizen en ook komen kiezers aan het woord.

Na een intensieve campagne is het zo ver: Nederland mag stemmen voor de Provinciale Staten. Wat de uitkomst van deze stembusgang is, wordt in de loop van de avond bekend. NOS Nederland kiest is er de hele avond live bij. Winfried Baijens presenteert; Dionne Stax brengt de uitslagen. In de uitzending wordt geschakeld naar bijeenkomsten van de politieke partijen en naar andere provinciehuizen en ook komen kiezers aan het woord.

Exitpolls

De eerste contouren van de uitslag worden rond half tien bekend, dan komen er vier exitpolls binnen, één landelijke en drie uit respectievelijk Zuid-Holland, Noord-Brabant en Gelderland. De definitieve uitslag volgt later. Baijens legt geregeld contact met duiders in de twaalf provincies en met Den Haag. Daarvandaan bespreken politiek correspondenten Ron Fresen, Marleen de Rooy en Arjan Noorlander de laatste electorale ontwikkelingen.

Opslaan

Over dit programma

Titel

NOS Nederland Kiest

Aflevering

3 - De uitslagenavond

Premiere

2019

Zender

NPO 1

Omroep

NOS

Genre

Nieuws/Actualiteiten

Land

NL

Resolutie

1080i

Kijk via on demand

NPO Start

NPO Start

Kijk