Unstoppable

Unstoppable: Hoe stop je een op hol geslagen trein?

RTL 7

RTL 7 

4 Juni 2018

 20:29 - 22:31

In de actiethriller Unstoppable slaat een goederentrein op hol. Dat is al niet handig, maar de trein vervoert ook nog eens een gorte lading giftige stoffen. Lukt het Denzel Washington en Chris Pine om de trein te stoppen?

Door een reeks toevalligheden, incidenten en menselijke fouten staat er een ramp te gebeuren. Een zwaar beladen goederentrein raast zonder machinist door Pennsylvania. Om de ellende compleet te maken vervoert die trein ook nog eens levensgevaarlijke chemische stoffen.

Unstoppable

Eigenlijk raast er in Unstoppable dus een onbestuurbare bom over het spoor. Het ding is zo groot en zwaar dat hij alles dat op zijn pad komt verpulvert. De overheid doet er alles aan om een ramp te voorkomen. Maar hoe?

Daar komen de ervaren machinist Frank (Denzel Washington) en zijn jonge collega Will (Chris Pine) om de hoek kijken. Zij moeten het enorme gevaarte met z'n tweetjes tot stilstand zien te brengen.

Waargebeurd verhaal

Hoe bizar dat allemaal ook mag klinken, Unstoppable is deels gebaseerd op een waargebeurd verhaal. In 2001 raakte een trein op drift in de Amerikaanse staat Ohio. De machinist van die trein stapte op een rangeerterrein even uit de locomotief zonder het remsysteem te activeren.

Uiteindelijk wist een andere machinist de trein uiteindelijk tot stilstand te brengen. De methode die deze Jess Knowlton gebruitke lijkt veel op die in de film. Regisseur Tony Scott gaf Knowlton een baan als technisch adviseur op de set van Unstoppable. Daarnaast is het personage van Denzel Washington op Knowlton gebaseerd.

Opslaan

Over deze film

Titel

Unstoppable

Premiere

2010

Regisseur

Tony Scott

Acteurs & Actrices

Denzel Washington, Chris Pine, Rosario Dawson, Ethan Suplee, Kevin Dunn

Scenario

Mark Bomback

Componist

Harry Gregson-Williams, David A. Arnold, James Ashwill, Christopher Assells, Ron Bedrosian, Beau Bor

Zender

RTL 7

Genre

Film

Land

VS

Resolutie

1080i

Kijk nu via on demand

pathe

Pathé Thuis

Kijk nu