Opslaan

Videoland-tip: Once upon a time

Geplaatst op 9 Augustus, 11:39

Een vervloekt dorpje, een prins op het witte paard en mooie jonge vrouw die daar per ongeluk in belandt. Dat zijn de ingrediënten van Once upon a time.

Repelsteeltje, Sneeuwwitje, Roodkapje en de boze stiefmoeder: wat als ze allemaal echt zouden bestaan, zonder te weten dat ze sprookjefiguren zijn? Dat is het uitgangspunt van Once upon a time. In deze fantasyserie draait het om Emma Swan, de dochter van Sneeuwwitje en De prins op het Witte Paard (Prince Charming).

Emma Swan

Zij keert terug naar Storybrooke, een klein plaatsje in het noorden van de Verenigde Staten. Aanvankelijk was het de bedoeling dat haar verblijf daar tijdelijk zou zijn, maar al snel blijkt het onmogelijk te zijn om er weg te komen. Het dorpje is betoverd door een boosaardige koningin: alle sprookjesfiguren belanden in de echte wereld, zonder magie, als gewone mensen. De tijd verstrijkt niet, zonder dat de inwoners zich dat realiseren.

Once upon a time

De enige die deze betovering kan verbreken is Emma, die vlak na haar geboorte wist te ontsnappen via een magische spiegel. Slaagt ze erin om de vloek te verbreken? In latere seizoenen staan er ook nog avonturen in werelden op stapel die veel weg hebben van de werelden van Peter Pan, Wizard of Oz en Frozen.

Alle zeven seizoenen van Once upon a time zijn nu te zien op Videoland.

Opslaan