Nieuws
Vlees uit een rijpkast
Jacob-Jan van de Groep
  ·  Steeds meer supermarkten en slagers bieden gerijpt vlees aan. Keuringsdienst van waarde onderzoekt het hoe en waarom van dit vlees, dat ook wel ‘dry aged’ wordt genoemd. Het 'aging' is een proces waarbij de karkassen zonder verpakking een aantal weken ‘rijpen’ in speciale kasten. De ideale temperatuur hiervoor is 0 tot 4 graden Celsius en de luchtvochtigheid ligt er rond de 85 procent.
Malser vlees
Het klinkt allemaal wat onlogisch, want waarom zou je een biefstuk, ribeye of entrecôte expres oud laten worden? Het antwoord is simpel: om het lekkerder te maken. Het hele proces levert een geconcentreerdere smaak en malser vlees op. Journalist Teun van de Keuken en zijn collega’s bijten zich vast in het onderwerp en nemen een kijkje in de rijpkamers van het nieuwe vlees.
Wat je verder niet mag missen
Alle tipsWelke musicalproductie gaat er met meeste beeldjes vandoor tijdens het Musical Awards Gala 2024?
Frits Sissing en Marlijn Weerdenburg rollen de rode loper uit voor de grootste musicaltalenten van Nederland tijdens het Musical Awards Gala 2024. Zo maken Buddy Vedder en Simone Kleinsma kans op een beeldje voor hun hoofdrol in een originele productie.Laatste nieuws van TVgids.nl
Meer nieuws 11:05Deze 20 online-videoseries maken nog kans op de Televizier-Ring Online-videoserie 2024
10:37Esra vertelt hoe het nu met haar en Bram gaat in Zweden
08:50De TV van gisteren: Kijkers maken zich boos om oplichter Rob in Kees van der Spek: Aangepakt
06:47Vanavond op TV: Meiden die rijden, Je huis op orde, Pirates of the Caribbean: Salazar's Revenge
20:08Meer nieuws over de act van Joost Klein op het Eurovisie Songfestival