Zebraveulens op komst in The secret life of the zoo

Geplaatst op 8 Augustus, 14:48

Twee grévyzebra’s staan op het punt van werpen. De veulentjes zijn zeer welkom, want deze diersoort wordt met uitsterven bedreigd. Ondertussen lijkt leeuwin Kumari geen interesse meer te hebben in haar partner.

Florence en Nadine, twee grévyzebra’s in de Chester Zoo, kunnen elk moment werpen in deze eerste aflevering van het tweede seizoen van The secret life of the zoo. Vader van de twee veulentjes is de hengst Mac. De uitbreiding van de kudde grévyzebra’s is zeer welkom, want de soort wordt met uitsterven bedreigd.

Chester Zoo

Nageslacht bij de leeuwen zit er voorlopig niet in, want leeuwin Kumari is opeens de interesse verloren in haar partner Iblis. Het personeel van de Chester Zoo doet zijn uiterste best om de liefde weer te laten opbloeien. Ook bij de tweevingerige luiaard Rico trekken de verzorgers alles uit de kast om hem aan het paren te krijgen. Aan zijn partner zal het niet liggen: vrouwtje Tina wordt wel de Marilyn Monroe van de luiaards genoemd…

Romantiek bij de luiaards

Toch moet Tina vooralsnog weinig van Rico hebben, waarop oppasser Sam besluit een handje te helpen. “Het is net als een kamer romantisch maken met kaarsen en muziek van Barry White”, zo beschrijft ze het liefdesleven van de luiaards op nuchtere wijze. Nu is het afwachten of er ook hier nageslacht geproduceerd wordt. In het verblijf van de knobbelzwijnen, ook wel wrattenzwijnen genoemd, zorgen de jongen van Magnum voor onrust. De oudste twee van het stel, Dobby en Neville, zijn door hun ouders nauwelijks nog in toom te houden. Het vaderschap valt Magnum zelfs zo zwaar dat zijn haren uitvallen van de stress.