Van moord verdachte Engelse tv-ster niet uitgeleverd aan Nederland

  • Geplaatst: Dinsdag 25 oktober
Door: Televizier.nl

SHOWNIEUWS De Britse tv-persoonlijkheid CJ Mooi wordt voorlopig niet uitgeleverd aan Nederland. Er zijn fundamentele fouten gemaakt in het uitleveringsverzoek.

De 46-jarige Mooi zou hier misschien terecht moeten staan voor een 'moord' die hij bekende in zijn autobiografie. In 1988 leefde hij als prostituee op straat in Amsterdam toen hij werd aangevallen door een man met een mes. Ter verdediging gaf Mooi de man een paar rake klappen en duwde hem vervolgens in de gracht. „Ik geloof zeker dat ik hem heb vermoord” staat er te lezen in zijn boek.

Niet verjaard

De Nederlandse politie is daarop in de archieven gedoken en besloot Mooi over te laten komen ter ondervraging. „Ons is geen slachtoffer bekend, maar we hebben wel lijken in het water gevonden. Daarom willen wij hem horen. De zaak is nog niet verjaard”, zo zei een woordvoerder in september.

Egghead

Mooi zijn echte naam is Joseph Connagh en hij is in Engeland bekend als panellid van de quiz Egghead. Hij verscheen in The weakest link en schreef het boek How to win quiz shows. Mooi werd ontslagen door de BBC nadat hij in zijn autobiografie bekende in het verleden allerlei criminele activiteiten te hebben ontplooid. Volgens Mooi zelf kreeg hij de zak omdat hij klaagde dat het dansprogramma Strictly come dancing geen homokoppels accepteerde.Reageren op dit artikel