Veel medailles op slotdag WK atletiek(2017)

  • 13 augustus 2017, 19:55 - 21:05 uur
  • NPO 3
Kijk nu

VERSLAG Louter finales op de slotdag van de WK atletiek. Traditioneel eindigt het toernooi met de 4x400 meter estafettes. Verder strijden de mannen om medailles op de 1500 meter en bij het hoogspringen. De vrouwen lopen 800 meter.

De slotdag van de WK atletiek belooft traditioneel spektakel. Het toernooi wordt altijd afgesloten met de 4x400 meter estafette, een mooi onderdeel voor het publiek. Bij de vrouwen is Nederland een van de deelnemers, mits het team zich zaterdag heeft geplaatst voor de finale.

Sifan Hassan

Andere Nederlandse inbreng zou er kunnen zijn op de 5000 meter voor vrouwen. Sifan Hassan heeft de voorrondes gelopen op die afstand en moet in staat zijn om ook in de finale met de besten mee te gaan. De vraag is hoe zij de teleurstellende 1500 meter eerder deze week heeft verwerkt. Als grote favoriete werd ze daarop slechts vijfde. De 5000 meter is een minder favoriete afstand van Hassan, maar ze kan de discipline wel uitstekend aan. In mei van dit jaar liep ze nog een Nederlands record op deze afstand.

Finales

Nog meer moois op deze laatste atletiekavond in Londen: de finale van het hoogspringen bij de mannen. Het is de verwachting dat grote namen als Bohdan Bondarenko uit Oekraïne en de Qatarees Mutaz Essa Barshim er een heroïsche strijd van maken. Andere finales: discuswerpen bij de vrouwen, 1500 meter mannen en 800 meter vrouwen.

  • Aflevering: 192 WK atletiek

Reageren op dit artikel
Meer video's van Zondag met Lubach

Tips voor vandaag