Ventoux-acteur Wim Opbrouck is Zomergast(2017)

  • 13 augustus 2017, 20:15 - 23:20 uur
  • NPO 2
Kijk nu

INTERVIEWPROGRAMMA De Vlaamse acteur en duizendpoot Wim Opbrouck (1969) laat zijn favoriete tv-fragmenten zien in deze Zomergasten. In Nederland is Opbrouck bekend van zijn rol in de film Ventoux, over vier vrienden die de gelijknamige berg beklimmen.

Wim Opbrouck, hoofdgast van Zomergasten, is een duizendpoot. Als acteur is hij verbonden aan NTGent, waarvan hij van 2010 tot 2015 ook artistiek leider was. Maar hij is ook in populaire speelfilms te zien. Vanaf september presenteert hij de Vlaamse versie van Heel Holland bakt.

Kompas

Opbrouck woont nog in zijn West-Vlaamse geboortedorp Bavikhove, dat sterk verbonden is met de verschrikkingen van de Eerste Wereldoorlog. Daarover maakte hij een liedjesprogramma, een bloemlezing van protest- en vredesliederen. Zomergasten heeft hem al vaak geïnspireerd. “In de verhalen en in de beelden. Het komen en gaan van de seizoenen is van een geruststellende zekerheid. Ik wil de fragmenten laten zien die ik koester en die een kompas zijn in mijn artistieke en private leven."


  • Seizoen: 2017
  • Aflevering: 4/6 Wim Opbrouck

Reageren op dit artikel