Videoland-tip: Logan Lucky

Kijk nu

NET GEMIST Brullende motoren, piepende banden en een razend slimme overval zijn de belangrijkste ingrediënten van Logan Lucky, een blockbuster die zich afspeelt in de wereld van het autoracen. De film is nu te zien op Videoland.

Steven Soderbergh (Traffic, Erin Brockovich, Ocean’s 11-13) kwam terug van regiepensioen om hoogstpersoonlijk aan de slag te gaan met Logan Lucky. De film speelt zich af in de wereld van het NASCAR-racen en draait om Jimmy en Clyde Logan, twee broers die het niet getroffen hebben in het leven. Jimmy werkte voor NASCAR en is net ontslagen en zijn broer is een Irak-veteraan die zijn arm is kwijtgeraakt in de oorlog.

Circuit beroven

De twee smeden een plan: ze gaan een circuit beroven. Jimmy kent het door zijn werk op zijn duimpje en met hulp van erkend kluiskraker Joe Bang willen ze toeslaan. Vanzelf gaat dat niet: het team moet heel wat hindernissen over voordat de zakken met geld binnen bereik komen.

Ensemblecast

Net als Ocean’s 11 en de vervolgen daarop is Logan Lucky een overvalfilm met een ensemblecast om de vingers bij af te likken. Hollywoodsterren als Channing Tatum, Adam Driver (Star Wars), Daniel Craig en Hilary Swank komen opdraven voor de film, net als een aantal bekenden uit de wereld van het NASCAR-racen.

Nu op Videoland.Reageren op dit artikel

Tips voor vandaag