Videoland-tip: Weg van jou

Kijk nu

NET GEMIST

Van Rotterdam naar Terneuzen, het is nu niet bepaald de droomtransfer die Evi zich had voorgesteld. Maar na een stroeve start begint de ambitieuze ingenieur zich in Weg van jou steeds beter thuis te voelen in Zeeuws-Vlaanderen.

Evi (Katja Herbers) heeft het in Weg van jou prima voor elkaar. De jonge ingenieur heeft een prima baan in Rotterdam, een leuke vriend en een prachtig appartement in de Havenstad. Als ze bij haar leidinggevenden op kantoor mag komen voor een gesprek zijn de verwachtingen hoog: zit er misschien een promotie in?

Terneuzen

Het antwoord is ja, maar het is niet helemaal wat de ambitieuze modieuze vrouw zich ervan had voorgesteld. Het wordt geen New York of Tokio maar Terneuzen in Zeeuws Vlaanderen. Met de tranen in haar ogen pakt ze haar koffers en gaat aan de slag, op de plek die ze als een uithoek van Nederland beschouwt.

Knappe actievoerder

De eerste indruk is niet best: merkwaardige mensen in merkwaardige kleding met merkwaardige gewoontes. Maar als Evi eenmaal enige tijd in Terneuzen woont, begint ze zich steeds beter thuis te voelen in de Zeeuws-Vlaamse plaats. En wie is toch die knappe actievoerder, die telkens haar pad kruist?

Vanaf 20 februari op Videoland.Reageren op dit artikel

Tips voor vandaag