Vijf bijzondere momenten uit Bonje met de buren

Kijk nu

NET GEMIST De aflevering van Bonje met de buren maandagavond draaide om Jannie en Gritinaa. Jannie heeft last van het lawaai bij Gritinaa dat veroorzaakt wordt door haar vrienden, maar stiekem heeft Gritinaa er ook moeite mee.

Jannie is al eens bedreigd door een vriend van Gritinaa. Het was al donker buiten en ze wilde haar poes naar binnen halen, toen de vriend van Gritinaa opeens voor Jannie stond. Hij beschuldigde haar van afluisteren en dreigde haar hals in de brand steken. “Ik word bang en angstig.”

Lawaai

Jannie vindt dat er te veel lawaai gemaakt wordt bij Gritinaa, maar stiekem vindt Gritinaa dat zelf ook wel. Tussen Jannie en de vriend van Gritinaa, Jeffrey, loopt het ook niet lekker. Gritinaa: “We hebben twee brommers, die maken veel lawaai en er staan drie scooters in de schuur.” Dennis mag ze bekijken en uitproberen. Vriend Jeffrey is die dag afwezig, maar bij Gritinaa zijn altijd genoeg andere mensen te vinden. Dennis start de scooter een paar keer en dan zegt Gritinaa dat het ding toch wel veel lawaai maakt. Vervolgens beginnen de honden ook nog aan een stuk door te blaffen.


Lastige vriend

Dennis probeert een gesprek aan te gaan met de vriend van Gritinaa, Jeffrey. Maar dat gaat zeer moeizaam. Jeffrey lijkt op geen enkele manier mee te willen werken en loopt al snel bij het gesprek weg. Dennis laat Gritinaa en Jeffrey tegenover elkaar zitten en Gritinaa zegt dat ze wil dat ‘het gewoon eens normaal gaat’. “Jij moet je ook maar een beetje aanpassen.” Maar Dennis vindt dat de buurvrouw maar moet verhuizen naar een seniorenflat. Dan blijkt dat Gritinaa zelf ook last heeft van haar vriend, die maar met brommers aan het sleutelen is bij haar huis. Dennis maakt hem duidelijk dat zijn vriendin de situatie erg graag wil oplossen.


Begrip

Om een beetje begrip voor Jannie te krijgen, helpt Gritinaa haar een dagje in het huishoudelijke werk dat ze voor anderen doet. Het valt Gritinaa niet mee, maar ze krijgt wel meer begrip voor Jannie. “Zwaar werk.” Als Jannie haar vraagt hoe ze het vond, zegt ze toch dat ze het ‘wel leuk’ vond. “Nu zie ik een keer wat jij elke dag doet.” Jannie: “Ik ben heel blij dat ze nu wat meer begrip heeft. Als ik ’s avonds thuis kom, kan ze zich misschien voorstellen dat ik soms moe ben.”

Slappe lach

Jannie en Gritinaa gaan samen met een coach aan hun zelfvertrouwen werken. Gritinaa: “Gevoel maakt je kwetsbaar, dus je kunt het beter uitschakelen. Ik ben niet bang, maar ik vertrouw gewoon geen mens.” De twee komen er achter dat ze helemaal geen hekel aan elkaar hebben. De oefeningen zien er nogal vreemd uit, maar werken behoorlijk op de lachspieren. Daardoor krijgen de twee samen de slappe lach en uiteindelijk zit zelfs Gritinaa met een brede lach aan tafel.Reageren op dit artikel