Vitesse neemt afscheid van Europa

  • 7 december 2017, 20:56 - 22:59 uur
  • RTL 7
Kijk nu

RECHTSTREEKS VERSLAG/VERSLAG Vitesse wil voor eigen publiek de eer redden in de Europa League. Een zege op Nice, de club van Wesley Sneijder, zou dan welkom zijn. Het is sowieso de laatste Europese wedstrijd van een Nederlandse voetbalclub dit seizoen.

Voor Vitesse was er weinig eer te behalen in de groepsfase van de Europa League. Lazio Roma en Nice bleken veel te sterk, waardoor de Arnhemmers nooit echt zicht hadden op plaatsing voor de volgende ronde. Ze sluiten het Europese seizoen af met een thuiswedstrijd tegen Nice, de ploeg van de geblesseerde middenvelder Wesley Sneijder.

Treurige avond

Het eerste duel in Frankrijk eindigde in een duidelijke 3-0 zege voor de Fransen, die in hun eigen competitie matig draaien en daar in de middenmoot staan. Vitesse zal met opgeheven hoofd afscheid willen nemen van Europa en een derde thuisnederlaag trachten te voorkomen. Voor de Nederlandse voetbalfans is dit een treurige avond. December is nauwelijks begonnen en het is nu al de laatste Europese wedstrijd van een Nederlandse club dit seizoen.

FC Utrecht

Dat is uiteraard weleens eerder gebeurd, maar daarvoor moeten we wel terug naar het seizoen 1998/'99. Dit jaar was Nederland met vijf clubs actief in Europa en alleen FC Utrecht wist twee duels te winnen. Verder speelden Ajax, PSV, Feyenoord, Vitesse en Utrecht alleen maar gelijk (zeven keer) of werd er verloren (dertien keer). Volgend jaar is de kampioen van de eredivisie niet meer rechtstreeks geplaatst voor de Champions League en moet de bekerwinnaar voorronden spelen voor de Europa League.

  • Seizoen: 20
  • Aflevering: 12 Vitesse - Nice

Reageren op dit artikel

Tips voor vandaag