Vitesse ontvangt Lazio

  • 14 september 2017, 21:00 - 22:59 uur
  • RTL 7
Kijk nu

VERSLAG Vitesse begint het Europa League-avontuur met een thuiswedstrijd tegen het Italiaanse Lazio. Bij deze nummer vijf van de Serie A van het vorige seizoen speelt de oud-Feyenoorder Stefan de Vrij in de verdediging.

Er is slechts één Nederlandse deelnemer dit seizoen in de groepsfase van de Europa League. FC Utrecht, PSV en Ajax sneuvelden in de voorronden en het is Vitesse dat de Nederlandse eer in het voetbaltoernooi moet hooghouden.

Loting

De ploeg van Henk Fraser trof het niet bij de loting: Lazio, Olympique Nice en Zulte-Waregem kwamen uit de bus, alle drie tegenstanders van formaat. Toch liet Fraser na afloop aan FC Update weten niet ontevreden te zijn met de loting. "Er zijn altijd poules waar je op hoopt, uiteindelijk is het niet slecht wat we hebben gekregen. Het zijn mooie tegenstanders en we hoeven niet extreem verre reizen te maken." Vitesse begint thuis, met op papier de zwaarste tegenstander: Lazio, de club van Lucas Leiva, Ciro Immobile en Stefan de Vrij.

Matavz

Overigens heeft Vitesse ook zeker geen slecht team. Topscorer Ricky van Wolfswinkel verkaste na een succesvol seizoen weliswaar naar het Zwitserse Basel, maar de club wist prima vervangers te halen. Zo kwam Tim Matavz naar Arnhem om de voorhoede te versterken. De Sloveen kent de Nederlandse competitie goed. Hij speelde drie seizoenen voor FC Groningen en drie voor PSV, waarna hij via Augsburg, Genoa en Nürnberg nu weer terug is op de Nederlandse grasvelden.

  • Seizoen: 20
  • Aflevering: 2 Vitesse - Lazio

Reageren op dit artikel

Tips voor vandaag