Nieuws
Vlees uit een rijpkast
Jacob-Jan van de Groep
  ·  Steeds meer supermarkten en slagers bieden gerijpt vlees aan. Keuringsdienst van waarde onderzoekt het hoe en waarom van dit vlees, dat ook wel ‘dry aged’ wordt genoemd. Het 'aging' is een proces waarbij de karkassen zonder verpakking een aantal weken ‘rijpen’ in speciale kasten. De ideale temperatuur hiervoor is 0 tot 4 graden Celsius en de luchtvochtigheid ligt er rond de 85 procent.
Malser vlees
Het klinkt allemaal wat onlogisch, want waarom zou je een biefstuk, ribeye of entrecôte expres oud laten worden? Het antwoord is simpel: om het lekkerder te maken. Het hele proces levert een geconcentreerdere smaak en malser vlees op. Journalist Teun van de Keuken en zijn collega’s bijten zich vast in het onderwerp en nemen een kijkje in de rijpkamers van het nieuwe vlees.
Wat je verder niet mag missen
Alle tipsLaatste nieuws van TVgids.nl
Meer nieuws 10:14Pijnlijk: Gordon wil nooit meer praten met RTL Boulevard
09:31Dit is waarom aanstaande woensdag Zussen niet te zien is
09:20De TV van gisteren: Oos Kesbeke en Frans Bauer strijden om de gunst van de kijker
08:57Secret Duets-kijkers onder de indruk van duet Soy Kroon en Sita Vermeulen
06:47Vanavond op TV: Flikken Maastricht, De bondgenoten, Bad Boys