Voorbereiden op de Nijmeegse Vierdaagse

  • 17 juli 2017, 23:35 - 23:55 uur
  • SBS 6

AMUSEMENT De Nijmeegse Vierdaagse staat weer voor de deur. Het grootste wandelevenement ter wereld is van 18 tot 21 juli in Nijmegen en de voorbereidingen zijn al in volle gang. Een laatste blik op de organisatie voordat de lopers van start gaan.

Door SBS6 wordt de 101ste editie van de Nijmeegse Vierdaagse in beeld gebracht. Hart van Nederland-presentatrice Evelien de Bruijn doet dagelijks vanaf locatie verslag en neemt de kijkers mee achter de schermen.

Bont gezelschap

Aan deze editie van de Nijmeegse Vierdaagse doet een bont gezelschap mee. Van over de hele wereld komen lopers naar Nederland om de kilometers te trotsteren. Onder anderen lopers uit Afghanistan, Chili, China, Kazachstan en de Dominicaanse Republiek maken de oversteek naar de provincie Gelderland.

Via Gladiola

Voor de lopers van de Nijmeegse Vierdaagse is de laatste dag vaak 'de dood of de gladiolen'. Daar komt ook de naam Via Gladiola vandaan. De St. Annastraat in Nijmegen wordt tijdens de Vierdaagse omgedoopt tot deze straat en daar worden steevast gladiolen aan de lopers gegeven als waardering voor hun inspanning.


  • Seizoen: 2017

Reageren op dit artikel
Meer video's van SBS 6

Tips voor vandaag