Vriendin Pablo Escobar klaagt makers Netflixserie aan

  • Geplaatst: Vrijdag 26 januari
Door: Televizier.nl

SHOWNIEUWS Virginia Vallejo heeft met weinig plezier naar de Netflixserie Pablo Escobar: El Patron del Mal gekeken. Volgens de journaliste is alles gejat uit haar boek.

Volgens Virginia hebben de makers allerlei verhalen uit haar boek Amando a Pablo, Odiando a Escobar (Pablo liefhebben, Escobar haten) rechtstreeks overgenomen. En dat zonder toestemming. De minnares van Escobar heeft daarom een rechtszaak aangespannen tegen productiemaatschappij Caracol American Productions.

Bloemen

De voormalig journaliste zegt dat ze wel onderhandelingen heeft gevoerd over de verkoop van de rechten van haar boek, maar dat die op niets zijn uitgelopen. Als voorbeeld geeft Virginia dat de scène waarin ze een enorme hoeveelheid bloemen krijgt van de drugsbaron, rechtstreeks uit het boek is overgenomen.

In de serie heet Virigina Vallejo, Regina Parejo. Maar het is duidelijk dat het om Virginia gaat.

De serie Pablo Escobar: El patron del mal is trouwens weer een totaal andere serie dan Narcos, die ook om Escobar draait en waarin Viriginia ook een rol van betekenis speelt. Het liefje van Escobar is wel een beetje laat met haar klacht, El patron del mal dateert al van 2012.

Netflix heeft ook problemen gehad met fans van EscobarReageren op dit artikel