Vrije wil bestaat niet voor Matt Damon(2011)

  • 14 januari 2018, 22:35 - 00:40 uur
  • NET 5

THRILLER Een opbloeiende romance tussen een politicus en een ballerina wordt in The Adjustment Bureau verstoord door een mysterieuze organisatie die de twee uit elkaar wil houden. Bestaat er zoiets als vrije wil of is ons levenspad helemaal uitgestippeld?

In The Adjustment Bureau staat de ambitieuze politicus David (Matt Damon) op het punt een zetel te bemachtigen in de Amerikaanse senaat. Alles lijkt goed te gaan, helemaal als hij de mooie danseres Elise (Emily Blunt) ontmoet. Hij is op slag verliefd en geeft de toespraak van zijn leven.

Niet voorbestemd

Als hun paden elkaar weer kruisen, krijgt David Elises nummer. Maar dat had nooit mogen gebeuren. Vanaf dat moment worden ze beiden achtervolgd door mannen van een mysterieuze organisatie, die er alles aan doen om hen uit elkaar te houden. Want David mag absoluut niet van zijn levenspad afwijken.

Levensvragen

The Adjustment Bureau is losjes gebaseerd op Adjustment Team, een kort verhaal van sciencefictionauteur Philip K. Dick. Schrijfsels van zijn hand vormden ook de basis voor de films Blade Runner, Minority Report en Total Recall. Regisseur George Nolfi verklaarde dat zijn film bedoeld is om vragen op te roepen. Bestaat er zoiets als vrije wil, of is ons levenspad al lang en breed uitgestippeld? Na het zien van The Adjustment Bureau ben je er niet meer zo zeker van.


  • Regisseur: George Nolfi
  • Scenario schrijver: George Nolfi, Philip K. Dick
  • Componist: Thomas Newman, Ron Bedrosian, Brian Bowles, Julio Carmona, Rachel Chancey, Robert Fernandez
  • Acteurs: Matt Damon, Emily Blunt, Anthony Mackie, John Slattery, Michael Kelly

Reageren op dit artikel
Meer video's van Net 5