Wakefield laat zien hoe je leven eruit ziet zonder jezelf

Kijk nu

NET GEMIST In het drama Wakefield besluit de succesvolle Howard Wakefield (Bryan Cranston) op een dag plotseling te verdwijnen. Hij is klaar met zijn gewone leventje. Vanaf de zolder van zijn garage blijft hij zijn gezin in de gaten houden. Zie hierboven de officiële trailer.

Howard Wakefield lijkt alles te hebben. Een liefhebbende vrouw (Jennifer Garner), twee kinderen en een baan als advocaat in Manhattan. Toch voelt hij zich van binnen verstikt. Na een zenuwinzinking verdwijnt hij uit het leven van zijn gezin. Wat ze niet weten is dat hij zich verscholen houdt op de zolder van hun garage, en dat hij ze door het raam maandenlang observeert.

Verdwijning

Door het raam ziet hij hoe zijn vrouw in paniek is als hij de eerste avond niet thuiskomt, en hoe hij op televisie te zien is als verdwenen persoon. Toch gaat hij niet terug naar huis. Hij ziet hoe zijn familie doorgaat met hun leven zonder hem, en hoe zijn vrouw een nieuwe liefde vindt. Howard komt niet terug. Hij realiseert zich dat hij niet zijn familie heeft verlaten, maar zichzelf. Langzaamaan begint hij zich af te vragen of hij nog wel terug kan.

Nederlandse bioscopen

Wakefield ging vorig jaar al in première op het Toronto Internationaal Film Festival. Vanaf 15 juni is de film ook in de Nederlandse bioscopen te zien.


Reageren op dit artikel